Home

Poet şi prozator care începe să-şi contureze o operă rezistentă, Leonard Ancuţa este şi un neobosit organizator de evenimente culturale. Serile de poezie, lansare de carte sau colocviile literare pe care le organizează în fiecare Joi la „Club A” din Bucureşti sunt întâmplări memorabile, la care eşti mereu onorat să participi. Vă invit să citiţi 2 volume de versuri, precum şi ultimul roman publicat de Leonard Ancuţa, pentru că atât proza, cât şi lirica sa au ajuns la maturitate. Iată titlurile despre care vorbim: „Cîntece pentru Jusa” (versuri, Editura Charimides, 2012), „69 de poeme de dragoste” (versuri, Editura Gerg Benet, 2013) şi „Pierderea definitivă a lucidităţii” (roman, Editura Tracus Arte, 2014). Dacă doriţi şi un argument pentru cele afirmate mai sus, iată recomandarea pe care o face Ioan Es Pop pe coperta 4 a volumuli „69 de poeme de dragoste”: „Leonard Ancuţa şi-a disciplinat discursul literar şi l-a distilat, aşa că în poemele din această carte fiecare enunţ se vădeşte semnificativ şi fiecare emoţie, autentică. Înainte de a înceepe să citesc, titlul m-a dus cu gândul la diverse scenarii erotice, dar conţinutul m-a contrazis într-un mod cât se poate de plăcut: sunt veritabile poezii de dragoste şi de moarte…”

"Cîntece pentru Jusa", versuri, 2012 coperta 1

„Cîntece pentru Jusa”, versuri, 2012 (coperta 1)

"69 de poeme de dragoste", versuri, coperta 1,  2013

„69 de poeme de dragoste”, versuri, 2013 (coperta 1)

 

Coperta 4 a volşumului "69 de poeme...", cu recomandări semnate de Radu Vancu, Moni Stănilă, Emilian Galaicu-Păun, Ştefania Coşovei şi Ioan Es Pop.

Coperta 4 a volumului „69 de poeme…”, cu recomandări semnate de Radu Vancu, Moni Stănilă, Emilian Galaicu-Păun, Ştefania Coşovei şi Ioan Es Pop

"Pierderea definitivă a lucidităţii", roman, 2014

„Pierderea definitivă a lucidităţii”, roman, 2014 (coperta 1)

Leonard Ancuţa, azi sau... mâine!

Leonard Ancuţa, azi sau… mâine!

Dedicaţie pe volumul "69 de poeme de dragoste"

Dedicaţie pe volumul „69 de poeme de dragoste”

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s