Home

Trei scriitori români vor fi săptămâna viitoare în Republica Moldova, participând la un desant cultural organizat ca la carte de ICR Chişinău şi USR. Postez mai jos comunicatul de presă şi programul de desfăşurare a evenimentului. Desigur, am să revin cu amănunte. Deocamdată mă rezum a constata că prezenţa în capitala Moldovei a academicianului Valeriu Matei şi a poetului Nichita Danilov face bine propagării culturii de pe un mal pe celălalt al Prutului.

Poduri de carte – promovarea literaturii române în Basarabia – în raionul CălăraşiICR Chişinău continuă  seria de conferinţe publice pentru promovarea literaturii române în localităţile din Republica Moldova. Susţinute de autori consacraţi, membrii ai Uniunii Scriitorilor din România şi Republica Moldova, conferinţele urmează să acopere un spaţiu geografic în care literatura română a fost mai puţin promovată, cel puţin în ultimii ani, evenimentele cele mai importante fiind concentrate în Chişinău. Fiecare etapă a proiectului este acoperită de un grup de scriitori din România şi din Republica Moldova, pentru o mai bună prezentare a activităţii literare şi a literaturii române de pe cele două maluri ale Prutului.În cadrul conferinţelor urmează să fie prezentate şi noi apariţii editoriale, reviste culturale, pentru a satisface nevoia de cunoaştere in domeniu a unui public ce aparţine spaţiului cultural românesc şi care a avut mai puţin acces la acest tip de evenimente.Participanţi: Ioan Groşan (Academia Caţavencu– Bucureşti), Teodor Dună (Caietele avangardei– Bucureşti), Lucian Vasilescu (Ziarul de Duminică– Bucureşti) şi  Iulian Filip (Litere, Viaţa Basarabiei –Chişinău) şi Iurie Colesnic (Limba română, Literatura şi Arta – Chişinău).

Programul manifestărilor: 15 aprilie 2014 Bravicea – ora 10.00 – Liceul Teoretic ”Ştefan cel Mare”Dereneu – ora 12.30 – Liceul Teoretic Dereneu. 16 aprilie 2014Călăraşi – ora 10.00 – Colegiu Pedagogic Călăraşi,Sipoteni – ora 12.30 – Liceul Teoretic Sipoteni

POetul Nichita Danilov, Preşedintele ICR Chişinău

Poetul Nichita Danilov, Preşedintele ICR Chişinău

Prozatorul Ioan Groşan

Prozatorul Ioan Groşan

Poetul Lucian Vasilescu

Poetul Lucian Vasilescu

Poetul Teodor Dună

Poetul Teodor Dună

 

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s