Home

Vineri seara, începând cu ora 19.30, la Green Hours, un spectacol de muzică și poezie. Un eveniment? Fără îndoială, și fără pic de modestie, da! Am să încerc să vă explic de ce. În primul rând, nu se întâmplă în fiecare zi îndrăzneala de a pune pe muzică și de a construi un spectacol în doi (actor-prinț-trubadur și actriță-prințesă-îndrăgostită) inspirat de un volum de versuri. Ideea, munca de concepție, compunerea cântecelor îi aparțin lui Cătălin Mirea. I-a stat aproape, ba chiar l-a impulsionat, pozitiv!, minunata actriță Mirela Popescu. Apoi, autorul versurilor (Adrian Pârvu, ”Amor cortese – rime și ritmuri rubadurice – sonete”, Editura Tracus Arte, 2012), a intervenit pe texte pentru a crea posibilitatea unui dialog male-female, picurând și câteva accente de ironie pe ici, pe colo, și anume în părțile esențiale. În sfârșit, la cererea actorilor, ”textierul” a scris, separat, două monologuri distribuite, strategic, în derularea spectacolului.Voi mai spune că la acest spectacol (între ideea inițială și ce veți vedea vineri) s-a muncit, cu inerente întreruperi, aproape doi ani de zile. În urmă cu puțin timp a avut loc, la Pitești (unde Cătălin Mirea și Mirela Popescu sunt angajați ai Teatrului ”Alexandru Davila”) o reprezentație-pilot foarte bine primită de asistența avizată și  numeroasă. Voi încheia spunând că, după părerea mea, parte din cântecele compuse de Cătălin, cu oarece prelucrare electronică și susținute de percuție, poate de un flaut, poate de un clavecin pot deveni șlagăre de succes.Cu siguranță, spectacolul de muzică și poezie ”Amor cortese” se va relua, în București și în alte orașe din țară. Dar, vă invit, veniți vineri seară la Green Hours, pentru că știți vorba ceea: niciodată nu mai e ca prima dată! Vă așteptăm.

 

Afișul evenimentului

Afișul evenimentului

Cătălin Mirea și Adrian Pârvu, la apariția volumului de sonete ”Amor corteze”, cu 2 beri înainte de a le veni ideea unui spectacol

Cătălin Mirea și Adrian Pârvu, la apariția volumului de sonete ”Amor corteze”, cu… 2 beri înainte de a le veni ideea unui spectacol.

Actrița, prințesa Mirela Popescu. Ea a fost ”responsabilă” cu finalizarea proiectului!

Actrița, prințesa Mirela Popescu. Ea a fost ”responsabilă” cu finalizarea proiectului!

Pe celebra terasă ”La Muzeu”, după prima repetiție desfășurată în Sala Rondă a MNLR. Veți recunoaște la masa bogată câțiva dintre prietenii care ne-au încurajat: Cornelia-Maria Savu, Cornel Ivanciuc, Mircea Tiberian, Dan Cristea, Horia Tabacu, Ioan Buduca...

Pe celebra terasă ”La Muzeu”, Cătălin și Mirela, după prima repetiție desfășurată în Sala Rondă a MNLR. Veți recunoaște la masa bogată câțiva dintre prietenii care ne-au încurajat: Cornelia-Maria Savu (r.i.p.), Cornel Ivanciuc, Mircea Tiberian, Dan Cristea, Horia Tabacu (r.i.p.), Ioan Buduca.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s