Home

Virgulă între nume și prenume. Revista ”Viața Românească” nr. 3/2016 se numește mica-mare dezinformare. Chiar asta și este: o dezinformare. Nicolae Prelipceanu afirmă că un anume contestatar al conducerii USR (căruia nu-i dă numele) ar fi cerut, în instanță, pentru sine (fără nume, acolo, subsemnat, desigur!) dreptul de semnătură în bancă în numele Uniunii. Așadar, ce ar fi cerut nenorocitul de nenumit? Acces pentru el la conturile USR. Din două una: ori nenorocitul de nenumit este un prost care habar n-are la ce sunt bune instanțele în țara asta, ori nefericitul semnatar al editorialului este un ignorant care n-a apucat să învețe cum ar putea fi verificată o informație ca să nu devină dezinformare.
1. Nenumitul este un prost. Da, pentru că dreptul de semnătură în bancă nu-l dă o instanță, ci banca însăși, după ce analizează actele pe care se întemeiază acest drept.
2. Nefericitul este un ignorant. Da, pentru că dacă Nicolae Prelipceanu ar fi cerut avocatului USR să-i facă o copie după actele înaintate instanței judecătorești de contestatarul cu pricina, ar fi putut constata că nenorocitul de contestatar nu cerea decât ca instanța să se pronunțe asupra unei chestiuni de legalitate procedurală: a procedat corect conducerea USR când și-a validat noul statut în Consiliul USR, sau legal ar fi fost să-l valideze într-o Adunare Generală?
După ce ai lucrat în presă mai bine de 40 de ani, precum Nicolae Prelipceanu, o asemenea gafă de informare care devine un act de dezinformare este aidoma unui epitaf antum scris pentru afaceri postume în care ai pune virgule între nume și prenume. Era bine să nu-ți fi scris numele.

Poetul și jurnalistul Nicolae Prelipceanu, autor al unei crase dezinformări în revista pe care o conduce!

Poetul și jurnalistul Nicolae Prelipceanu, autor al unei crase dezinformări în revista pe care o conduce!

Dan Mircea Cipariu, vicepreședinte al USR legal ales la AGE din 19 martie 2016

Dan Mircea Cipariu, vicepreședinte al USR legal ales la AGE din 19 martie 2016, a cerut instanței să constate ilegalitatea alegerilor USR din 2013 și a modificării staututului. Atât, și nimic mai mult!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s