Home

Doamnă avocat, în spiritul deontologiei breslei avocățești, din respect pentru Baroul din care faceți parte și în numele principiior morale adoptate de lumea civilizată, vă rog să opriți fosta conducere a Uniunii Scriitorilor din România, clientul d-voastră, în a mai difuza comunicate care distorsionează în mod abuziv și manipulatoriu Hotărâri judecătorești ce privesc speța litigioasă în care se află două grupări ale U.S.R.
Pentru exemplificare (sau, poate, spre luare la cunoștință!), citez din Hotărârea 5790/05.04.2016 dată de Judecătoria sectorului 1, C10 – Civil:
”Dispune suspendarea efectelor Hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Generale Extraordinare a U.S.R. din 19.03.2016 până la soluționarea cauzei ce formează obiectul dosarului nr.10863/299/2016 al Judecătoriei sectorului 1, București”.
După cum bine știți, doamnă avocat, ”suspendarea efectelor” (…) nu înseamnă anularea acestora, ci doar amânarea judecății pe fond până la soluționarea altei cauze conexe.
Clientul d-voastră, U.S.R.-Manolescu, a difuzat un ”Comunicat” în care suspendarea dispusă de instanță este interpretată oneros, ducând la concluzia mincinoasă că (citez):
” Instanţa a confirmat astfel susţinerile publice ale Uniunii Scriitorilor din România, condusă legal şi statutar de preşedintele acesteia, dl. Nicolae Manolescu, că « adunarea generală » din data de 19.03.2016 şi pretinsele hotărâri adoptate cu această ocazie sunt vădit nelegale şi nestatutare.”

Aștept, doamnă avocat Corina Ruxandra Popescu, reacția d-voastră de profesionist, care, în opinia mea, nu poate fi alta decât retragerea imediată a ”Comunicatului” tendențios și informarea corectă a opiniei publice, un drept înscris și în Constituția României.
Vă mulțumesc,
Adrian Pârvu, scriitor, nemembru al U.S.R., membru al GR-USR.

Joi, 7 aprilie, 2016

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s