Home

Ultimul număr al revistei ”22” (13/29 martie – 4 aprilie 2016) abordează cu desăvârșit profesionalism situația conflictuală de la U.S.R. Publicația acordă subiectului două pagini alăturate, sub titlul pur jurnalistic ”Păruială în Uniune Scriitorilor”. Dă celor doi lideri (fost și actual), Nicolae Manolescu și Crisian Teodorescu, aflați în litigiu pe rolul instanțelor de la Judecătoria sectorului 1, un spațiu editorial egal. Alăturat, sub titlul ”Reformiști” și ”Conservatori”, George Onofrei semnează o radiografie obiectivă, echilibrată a evenimentelor.

Declarația lui Nicolae Manolescu (”Mult zgomot pentru nimic sau cum se fabrică un eveniment de presă”) mizează pe ideea că, de fapt, USR este mai stabilă ca niciodată și că ”zgomotul ” enervant și inutil făcut de câțiva ”gălăgioși” (pe care, de altfel, i-a și exclus din Uniune) nu face altceva decât să întineze activitatea remarcabilă a conducerii aflate sub comanda sa. Manolescu susține vehement legalitatea statutului actual și a realegerii sale, pentru un al treilea mandat, la președinția USR. Dar minte (ori dezinformează), afirmând că, din cei 28 de participanți la Adunarea Generală Extraordinară din 19 martie 2016, o treime nu erau membri ai Uniunii iar altă treime n-a fosr prezentă în sală, deci, spune el, în fapt au votat… ilegal doar vreo nouă sau zece persoane. Adevărul este că toți cei 28 de participanți erau membri ai USR la data AGE, câțiva nefiind în sală, dat votând prin procură legală acordată altor colegi prezenți. Corect, la lucrările AGE au participat și câțiva scriitori nemembri au USR, dar numai ca simpli observatori, ei neintervenind nici în discuții și, cu atât mai puțin, implicându-se la votarea noului statut și a noii conduceri.

Cristian Teodorescu, susține că ”Uniunea Scriitorilor trebuie să intre în legalitate”. El aduce argumente juridice pentru a demonstra, pas cu pas, temeiul legal al demersului celor 28 de membri USR prezenți la AGE, punctează gravele încălcări ale legii de către fosta conducere, începând cu schimbarea nestatutară a… statutului, și terminând chiar cu excluderea ilegală a unora dintre membrii prezenți a AGE. În sfârșit, Teodorescu reamintește că actuala conducere a USR se consideră ea însăși într-o postură de interimat, având doar menirea de a reinstaura legalitatea la nivel statutar și de a convoca, cât de repede posibil, o nuă Adunare Generală, pentru alegeri democratice și transparente.

Încă o dată, fecitări colegilor de la ”22” pntru echilibrul și profesionalismul cu care au înțeles să abordeze acest subiect delicat.

Prozatorul Cristian Teodorescu, președintele USR legal ales la A.G.E. din 19 martie 2016

Prozatorul Cristian Teodorescu, președintele USR legal ales la A.G.E. din 19 martie 2016, spune că actuala conducere este un interimat menit să pună Uniunea în legalitate și să organizeze alegeri democrate și transparente

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, cel care se află la originea scandalului din Uniune

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, crede că se face mult zgomot pentru nimic, și că Uniunea e mai stabilă și mai înfloritoare ca niciodată!

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s