Home

Eu refuz să cred că domnul Nicolae Manolescu e prost. Înclin să cred că e doar prostit de cei din jurul lui, disperați că vor pierde posturile și stipendiile de la USR.
Prosteala asta le pică bine domnilor Vosganian și Chifu. Le pică bine și președinților de filială, ancorați în posturi de prea mulți ani. Nu știu cum le pică unor oameni de categoria Dan Cristea, Răzvan Voncu, Nicolae Prelipceanu – aflați la conducerea unor importante reviste literare. Știu, în scimb, cu certitudine, că le va pica prost tuturor membrilor USR, atunci când puterea legii va reinstaura adevărul la Uniune. Pentru că, atunci, ei vor fi nevoiți să se trezească dintr-un vis ce părea frumos colorat, fiind, de fapt, numai un coșmar înnegurat.
Iată cât de evidentă e prosteala în care se scaldă domnul Manolescu.

Legea 21/2000 privind Asociațiile și Fundațiile din România spune, încă din Cap.1 – Dispozițiuni generale:
”Art.1.- Persoanele juridice de drept public se crează numai prin lege. Asociațiile și fundațiile, fără scop lucrativ sau patrimonial, create și organizate de particulari, nu pot dobândi personalitate juridcă decât în condițiile legii de față. Ele sunt considerate persoane juridice de drept privat”.

OG 26/2000 spune, la Art.85 (invocat în mod pervers, în apărarea lui Manolescu, de către avocata lui):
”Persoanele juridice de utilitate publică – asociații, fundații sau alte organizații de acest fel – înființate prin legi, ordonanțe, decrete-lege, hotărâri ale Guvernului sau prin orice alte acte de drept public nu intră sub incidența prevederilor prezentei ordonanțe, ci rămân supuse reglementărilor speciale care stau la baza înființării și funcționării lor.”

Uniunea Scriitorilor din România, moștenitoarea persoanei juridice și a utilității publice conferite Societății Scriitorilor Români de legea 21/1924 (și recunoscute de comuniști, că n-au avut încotro!, prin Decretul-lege 267/1949) se supune legislației de drept privat. Alte asociații, cu scop lucrativ sau patrimonal (vezi partidele politice) se supun legislației de dept public. Din acest motiv ele nu intră sub incidența OG 26/2000. Și tot din acest motiv, pentru a adapta legislația la noua funcționare, pe drept privat, a asociațiilor și fundațiilor din România, OG 26/2000, în ultimul său Articol (Art.86) abrogă Legea 21/1924.

Domnu’Manolescu, ai înțeles acum despre ce vorbim? Nu mai da banii Uniunii pe avocați și nu te mai lăsa prostit. Dă-ți demisia și lasă loc la alegeri generale libere. Este singura ieșire onorabilă pe care o mai ai!

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, cel care se află la originea scandalului din Uniune

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, nu știe, sau nu vrea să știe diferența dintre dreptul privat și dreptul public. Ori e prostit, ori vrea să ne prostească.

Fostulprim-vicepreședinte Varujan Vosganian, un mare manipulator

Fostul prim-vicepreședinte al USR, Varujan Vosganian, gata să plângă pe biblie, nu pe lege.

Gardul în spatele căruia se ascunde Iadul USR-Manolescu

Gardul în spatele căruia se clocește prosteala generală a scriitorilor din România.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s