Home

Alex Ștefănescu spre Nae Prelipceanu:
”Sunt mârlan, deci exist!”

Venerabilul poet Nicolae Prelipceanu, în ultimul număr al revistei ”România Literară”, luându-ne cam de demult, din vremea lui Stan Palanca, vrea să ne dojenească părintește pentru limbajul deochiat pe care-l folosim, azi, noi, cei diabolic pierduți prin mahalaua internetului. Observă, malițios, poetul-model de viață, operă și conduită orală că s-a dus vremea lui ”gîndesc, deci exist” și au venit teribilele timpuri ale lui ”înjur, deci exsit!”. Ba, mai mult, trăim porcoasele vremuri ale lui ”am erecție, deci exist!”. În sfârșit, domnul Prelipceanu, om cu indiscutabilă experiență (și) în această materie, ne face teoria înjurăturilor pe bază de sex utilizate de unii, din perspectiva altora, care (citez) ”au trecut prin această fază, înainte de a descoperi celelalte valențe ale actului sexual, cele adevărate” (închid citatul). Gata, dom’Nae, ne predăm chiar și noi, ăștia ceva mai apropiați de vârsta dumitale, și care (Dumnezeu ne e martor!) nu ne văităm că n-am fi practicat ori, practicându-l, n-am fi înțeles misiunea sublimă a actului sexual.
Jur să las organele sexuale să-și facă, decent, sfânta lor treabă!
Dar am o problemă. În articolul publicat alături, în aceeași pagină a ”R.L.”, criticul Alex Ștefănescu scrie ”analizând” prezența într-o emisiune tv a unei distinse doamne: ”Ioana Crăciunescu, despre care îmi place să cred că era trează, vorbea neclar, ca și cum ar fi băut ceva înainte de a participa la talk-show, repetând că dorința ei este ca discuția să nu coboare la nivel de coafeze. Ce nedreptate! Și ce aroganță de prost-gust! Cunosc coafeze care îi sunt superioare în multe privințe”.
Părând a sări în apărarea coafezelor (poate a acelora dintre ele pe care le-a făcut mari poetese), Alex Ștefănescu insultă în mod impardonabil o colegă de-a noastră, poetă, actriță de teatru și film, femeie care a împlinit, recent 65 de ani. Cu alte cuvinte, Alex Ștefănescu poate spune, răspicat: ”Sunt mârlan, deci exist!” Dacă așa merge treaba, domnule Prelipceanu, în amintirea frumoaselor vremuri când nici d-voastră nu duceați paharul cu votcă a ureche, pot și eu să-mi retrag promisiunea de mai sus, și să-mi bag, uneori, pula în cine am chef!
À bon entendeur, salut!

Criticul Alex Ștefănescuse descalifică atacând mârlănește o importantă poetă și acrtiță contemporană

Criticul Alex Ștefănescu se descalifică atacând mârlănește o importantă poetă și acrtiță contemporană

Poetul și jurnalistul Nicolae Prelipceanu crede că trăim în vremea lui”înjur, deci trăiesc!”

Poetul și jurnalistul Nicolae Prelipceanu crede că trăim în vremea lui ”înjur, deci trăiesc!”

Ioana Crăciunescu, pietă, actiță de teatru și film, memebră a noii conduceri a USR

Ioana Crăciunescu, poetă, actiță de teatru și film, memebră a noii conduceri a USR

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s