Analiză pe Anexa 1 – Regulamentul Comisie de Cenzori
din Statutul modifcat și aprobat ilegal de fosta conducere a USR
Prieteni, mari satisfacții îmi provoacă lucrul cu materialul clientului (în cazul acesta Statutul ilegal modificat și aprobat de Nicolae (2) Manolescu și discipolii lui prea-plecați), să descopăr, ca un bun și modest detectiv, indiciile unor fapte de criminalitate organizatoric.
Pentru azi, Anexa 1, care reglementează Regulamentul Comisiei de Cenzori. Să nu vă pară un subiect marginal, pentru că, în conformitate cu O.G. 26/2000, (citez integral Articolul 20): ”Organele de conducere ale asociației sunt – a) Adunarea Generală; b) Comitetul Director; c) Cenzorul sau, după caz, comisia de cenzori”.
Prin urmare, comisiile de cenzori sunt un fel de a treia putere în stat, importanța lor fiind vitală pentru buna funcționare a oricărei asociații.
Ce spune Anexa 1 (din statutul ilegal-Manolescu) la Art.1? Spune: ”Comisia de cenzori, numită în continuare CC, verifică anual activitatea economico-financiară a USR și a filialelor. CC prezintă un raport în fața CUSR, în prima ședință anuală a acestuia din luna martie. Iar la sfârșitul mandatului de 5 ani, CC pune un raport la dispoziția AGF-urilor”.
Ce spune legea guvernantă (OG 26/2000)? Spune: ”Cenzorul sau, după caz, comisia de cenzori, întocmește rapoarte și le prezintă Adunării Generale”(Art.27, alin.3, pct.b).
Se subînțelege că vorbim despre rapoarte anuale, deoarece, conform aceleiași legi, Adunarea Generală se întrunește, OBIGATORIU, cel puțin o dată pe an.
Prin urmare, Manolescu-șmecherescu bagă, anual, rapoartele CC în Consiliul USR (care nici nu este un organ de conducere legal constituit!) și le trimte… la 5 ani în Adunările Generale ale Filialelor (care, în capul lui țin loc de Adunarea Generală a asociaților!).
Dar cum se constituie Comisia de Cenzori, după statutul manolescian (Anexa 1., Art.2)? Iată: ”CC este aleasă pe un mandat de 5 ani de către CUSR, la propunerea CD (…)” (Anexa 1., Art.2). Iar OG 26/2000 ce ordonă, la Art.21, alin.2, pct.d, – Competența Adunării Generale? Iată: ”Alegerea și revocarea cenzorului sau, după caz, a membrilor comisiei de cenzori”. Clar și corect! CC nu poate fi aleasă și nici revocată decât de către Adunarea Geberală anuală a asociaților! De ce? Păi, tocmai pentru că această Comisie este garantul legalității operațiunilor financiar-contabile ale USR! Dar sublimului critic nu-i pasă nici de lege, nici de legalitate. El vrea să numească cenzorii și să-i țină sub papucul Comitetului Director.
Uite-așa, să nu-și bage nimeni nasul în afacerile lui!!!
Numărul de membri componenți ai CC, validarea sau invalidarea raportului, vacantarea și re-ocuparea unui loc în Comisie sunt chestiuni secundare, deci nu le voi mai analiza aici.
Voi trage însă un serios semnal de alarmă către actualii (și foștii) membri ai Comisiei de Cenzori USR, ei fiind puși într-o delicată postură infracțională de către Nicolae Manolescu și hoțomanii lui!
Azi, după cum se știe, te joci cu banii, te joci cu focul!

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, cel care ține sub control ilegal Comisia de Cenzori a USR și nu informează Adunarea Generală asupra situației fianciar-contabile a Uniunii

Fostul prim-vicepreședinte Varujan Vosganian, un finanțist care ar fi trebuit să știe rolul Comisie de Cenzori

Fostul vicepreședinte USR Gabriel Chifu, vicele delegat de Manolescu să facă toate operațiunile financiar- contabile în USR