Home

Din jurnalul unui dizident al USR (V)

Dinozaurii au murit de rușine, se pare. Întrebat de ”Agerpress” ce are de spus despre membrii USR care au participat în ziua de 19 martie 2016 la Adunarea Generală Extraordinară a USR, la care domnia sa a ales să nu participe, Nicolae Manolescu a spus: ”La vârsta mea nu mai am nevoie să fiu înțelept. Cei care au participat la această AGE vor fi excluși din USR. Mam săturat de mutrele lor ticăloase”.
…………………………………………………………………………………………………….
1. Chestia cu înțelepciunea vroia să spună că domnul Nicolae Manolescu nu mai are nevoie, la vârsta lui, să fie împăciuitor, iertător, plin de duhul blândeții.

2. Nu asta înseamnă înțelept. Asta descrie un comportament desprins de cele lumești, mai aproape de spiritul unui duhovnic. Care, însă, nu zice ”Gata, am o vârstă. Mă fac dictator”.
3. Păcat de limba română, căreia, iată, un scriitor important îi fură dreptul la proprietatea cuvintelor.
4. Chestia cu mutrele nu e în chestie. În chestie era o problemă de legalitate și de reguli statutare. Nicolae Manolescu a pierdut un bun prilej să vorbească și să explice, pentru publicul unei agenții de presă, de ce crede că dreptatea (juridic, vorbind) ar fi de partea sa, iar nu de partea ”ticăloșilor”.
5. Înțelept ar fi fost ca domnul Nicolae Manolescu să profite de prilej pentru a face mai multă lumină într-o chestiune neclară pentru public. Căci sensul acestui cuvânt, în orice limbă, este următorul: a fi pe deplin conștient de afacerea în care te afli.
……………………………………………………………………………………………………
Cine nu e puțin dinozaur de la o vârstă încolo?! Problema e să nu mori de rușine înainte de a fi cazul să dispari. Mai înțelept e să aștepți dispariția în deplină demnitate, cu onoarea intactă. Nicolae Manolescu era, la ora acestei declarații, într-un litigiu juridic în curs, încă nesoluționat de judecători, un litigiu în care ”ticăloșii” erau reclamanți. De ce, oare, să mai vrei unul, și anume pentru insultă, doar dispăruții dinozauri ne-ar putea lămuri. Sau, poate, nici ei.
…………………………………………………………………………………………………….
6. De unde știa domnul Manolescu, înainte de întrunirea și votul Consiliului USR, că ”ticăloșii” vor fi excluși din Uniune, devreme ce domnia sa avea dreptul să propună excluderea, nu și dreptul de a vota în locul membrilor CUSR?
Ce vreau să spun, de fapt? Ceva un pic mai ticălos: citiți, vă rog, articolul 83 din OG 26/2000, sau, dacă nu vreți să muriți de rușine, ignorați-l. Dacă l-ați citi, totuși, întrebați orice avocat ce înseamnă că fundațiile și asociațiile nonguvernamentale înființate după 1924 sunt reglementate, acum, după OG 26/2000, numai și numai prin prevederile acestei ordonanțe.

Ioan Buduca

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, cel care se află la originea scandalului din Uniune

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, cel care se află la originea scandalului din Uniune

Fostulprim-vicepreședinte Varujan Vosganian, un mare manipulator

Fostulprim-vicepreședinte Varujan Vosganian, un mare manipulator

Fostul vicepreședinte USRGabrial Chifu, omul cu telefoanele și amilurile de amenițare

Fostul vicepreședinte USRGabrial Chifu, omul cu telefoanele și amilurile de amenițare

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s