Home

Am prieteni scriitori care înțeleg și recunosc că în conflictul USR – USR dreptatea nu e de loc de partea grupării Manolescu, dar nu fac niciun gest întru a ajuta instaurarea dreptății. Sunt amenințați. Li s-au transmis amenințări: 1). dacă optați pentru gruparea anti-Manolescu, vă veți pierde indemnizațiile de merit; 2). dacă optați pentru gruparea anti-Manolescu, vă veți pierde suplimentul de pensie pe care îl au pensionarii uniunilor de creație.
Ca întotdeauna, scriitorul nostru contemporan nu face verificarea legalității situației în care se află, ori, dacă, rar, o face, nu știe ce să creadă, pe cine să creadă, căci cultura sa juridică este precară, la fel de precară precât de mare îi este aroganța că deține toate cheile înțelegerii hățișului de interpretări asupra legilor de care a auzit (de regulă mai puține decât ar fi necesar ca să afle în ce afacere se află).
1.Amenințarea cu tăierile idemnizațiilor de merit
Legea prin care au fost instituite indemnizațiile de merit tace în legătură cu pierderea sau nepierderea acestor indemnizații ca urmare a pierderii calității de membru USR (în urma unei excluderi din Uniune). În aceste condiții, USR-Manolescu nu le poate retrage decât dacă ar exista hotărâri judecătorești în acest sens, caz cu caz.
2.Amenințarea cu tăierile de suplimente la pensie.
Legea care a instituit suplimente de pensii tace în privința eventualei anulări administrative a dreptului de a beneficia de aceste suplimente, și tace dintr-un motiv ce ține de un principiu. Drepturile câștigate prin lege nu mai pot fi pierdute decât printr-o altă lege (care nu va acționa, niciodată, retroactiv!).
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Nu sunt avocat, se știe. N-o să creadă nimeni argumentele de mai sus. Frica e, întotdeauna, irațională și înfrânge orice argumentație rațională. Nici dacă aș fi avocat cu notorietate, n-aș putea înfrânge frica celor care au imaginația mai puternică decât rațiunea.
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
Întrebarea e dacă aceste amenințări au plecat dintr-o bună credință (credulă), ori dintr-o rea credință (care știe adevărul din lege). Nu știu. De regulă, nu e nevoie să existe o sursă de rea credință a unor asemenea zvonistici. Mentalitatea noastră scriitoricească se alimentează din zvonistică mult mai abitir decât din consultarea profesioniștilor legii. Îi disprețuim pe avocați (dimpreună cu tot sistemul puterii judecătorești) pentru că ne lăsăm educați de presă, iar presa noastră excelează în a induce neîncrederea în Justiția noastră.
Într-un asemenea mediu de neîncredere generalizată în Justiție, e ușor să conduci prin zvonuri și să te menții în scaun prin presiuni și amenințări, manipulând reglementările legale.

Ioan Buduca

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, cel care se află la originea scandalului din Uniune

Crititcul Nicolae Manolescu, fostul peședinte al USR, cel care vrea să rămână în funcție prim amenințare și șantaj

Fostulprim-vicepreședinte Varujan Vosganian, un mare manipulator

Fostulprim-vicepreședinte Varujan Vosganian, un mare manipulator

Fostul vicepreședinte USRGabrial Chifu, omul cu telefoanele și amilurile de amenițare

Fostul vicepreședinte USRGabrial Chifu, omul cu telefoanele și amilurile de amenițare

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s