Home

Constantin (Costi) Stan (28 iulie 1951 – 9 august 2011) a fost un prozator român care a trăit prea intens şi a murit prea tânăr. Nu i-am fost prieten şi nici măcar nu i-am citit toate cărţile. Doar prima (debut: „Carapacea – Editura Cartea Românească, 1979) şi penultima „GDE BUHAREST” (Editura Charmides, 2010). Ultimul său volum de memorialistică intitulat „Confesiuni fără glorie” (Editura Tracus Arte, 2011), apărut cu foarte puţin timp înainte de moartea prozatorului, este epuizat şi aşteaptă un tiraj suplimentar-omagial. În urma lui Costi Stan au rămas familia, prietenii şi cărţile sale. Şi un cenaclu de proză pe care l-a construit, pe care l-a condus şi… care nici nu-i poartă numele, aşa cum s-ar cuveni! Şi, iată, acest scurt fragment din cartea pe care v-o recomand: “A mai trecut o zi”, ar fi trebuit să spună Ivan Mihailovici când a auzit pendula bătând o singură dată, semn că era patru şi jumătate, că sticluţa oricât ai fi stors-o nu ar mai fi vărsat o lacrimă de votcuţă şi că, în general, se mai scursese o zi pe sub pragul uşii sau se înălţase spre tavan spre a se prinde în cupola timpului. (…) Oftă din greu, scoţându-şi picioruşele amorţite de sub masă, şi o luă cu pas apăsat spre crâşmă.”   Citiţi, prieteni, Constantin Stan, GDE BUHAREST!

GDE BUHAREST, Editura Charmides, 2010

GDE BUHAREST, Editura Charmides, 2010

La lansarea volumului GDE BUHAREST

La lansarea volumului GDE BUHAREST

Da, pe terasa cafenelei "La Muzeu"...

Da, pe terasa cafenelei „La Muzeu”…

Un volum cu tiraj epuizat, care-şi aşteaptă reeditarea

Un volum cu tiraj epuizat, care-şi aşteaptă reeditarea

Dor de Costi Stan...

Dor de Costi Stan…

Publicitate

6 gânduri despre „Dor de Costi Stan…

  1. Un remember emoționant și necesar. Gând pios omului și scriitorului Constantin Stan, care mi-a îndrumat și mie pașii pe drumul trudnic al prozei. Iar, cum aminteai, Clubul de Proză, al cărui inițiator și suflet a fost, s-ar cuveni să-i poarte numele. Așa cum s-a spus și promis public în cadrul mai multor evenimente prilejuite moartea acestui prozator de mare clasă.)
    Dumnezeu să-l odihnească!

    • Mulţumesc, Catia Maxim. Vom încerca să dăm Clubului numele lui Costi. Am Intrat în legătură şi cu soţia prozatorului, şi cu câţiva critici literari. Vă ţin la curent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s